Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamasındaki etkinliklerde bu ay, İslam kültürü etkisinde yazılmış ilk eserimiz olan “Kutadgu Bilig” var. Öğrencilerimiz eserimizi tanıtan bir video izledi, ardından Kutadgu Bilig’den öğüt niteliğindeki seçme beyitleri önce Karahanlı Türkçesi ile sonra da Türkiye Türkçesi ile okudu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kurumsal İletişim Takım Yöneticisi Atiye Hanım tarafından öğrencilerimize yönelik üniversitede öğrenci olmak, hedef belirlemenin ilerleme ve motivasyona katkısı konularında seminer gerçekleştirildi. Ayrıca makine mühendisliği ve Endüstri mühendisliği bölümlerinden üniversite öğrencilerinin katılımıyla bölümler hakkında bilgilendirme yapıldı. Öğrencilerimizin faydalandığı bir program gerçekleştirmiş olmayı umuyor, İstanbul Bilgi Üniversitesi çalışan ve öğrencilerine de teşekkür ediyoruz.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıldönümünde tarihte eşi benzeri görülmemiş bir destana imza atan ve ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Hepsine selam olsun. Ruhları şad mekanları cennet olsun.

Programda emeği geçen Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerimize ve görevli öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Anka Kitap Kulübü olarak bu ay okuduğumuz kitabımız "Sönmeyen Yıldızlar" ın tahlilini değerli yazarımız Ahmet Efe'yle gerçekleştirdik. Ashabı Kiram 'ın hayatlarından bizi etkileyen örnekler üzerinde konuşarak yazarımıza dair merak ettiklerimizi de kendisine sorduk. Tahlilimizin sonunda kitaplarımızı imzalamadan evvel yazarımıza Anka Kitap Kulübü Diriliş Eri rozetimizi hediye ettik. Ayrıca yazarımız kendi şiirlerinden de bir ziyafet sundu bizlere. Kıymetli vakitlerini ayırarak tahlilimizi teşrif eden usta yazar Ahmet Efe hocamıza teşekkür ediyoruz.

Anka Kitap Kulübü olarak Sönmeyen Yıldızlar kitabının değerli yazarı Ahmet Efe ile öğrencilerimizi buluşturuyoruz.

Tıp bayramı kapsamında okulumuzun karşısında bulunan aile sağlığı merkezini ziyaret edip, sağlık çalışanlarına çiçek hediye ettik. Kendilerine buradan da bir kez daha özverili çalışmaları için teşekkür ettiğimizi dile getirmek isteriz.

LGS Başvuruları başlıyor.18 mart'da başlayacak olan süreç 29 mart'da sona erecek.Başvurular ile ilgili tüm detaylara görselden ve linkini eklediğimiz kılavuzdan ulaşabilirsiniz.

Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, Milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşının kabul edildiği tarih olan 12 Mart günü; 04.05.2007 tarih ve 5649 sayılı Kanunla " İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy' u Anma Günü" olarak kabul edilmiştir.

12 Mart İstiklal Marşı'nın "Milli Marş" olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümü okulumuzda da düzenlenen bir törenle kutlandı.Töreni okulumuz Türkçe öğretmenleri organize etti. Özverili bir çalışma ile öğrencilerimizin hazırladığı bu güzel program için başta Türkçe Öğretmenlerimize ardından da programda yer alan bütün öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

14 Mart Pi gününde öğrencilerimizle birlikte sınıflarımızda pi sayısı hakkında ilginç bilgiler içeren afiş çalışmaları yaparak okul genelinde pi sayısını birlikte tanıdık. Pi sembolü ile tabak boyama, pi gökdelenleri çizimi, pi resfebe, pi ile tişört tasarlama ve boyama gibi etkinliklerle pi sayısının sanata bakan yönünün farkına vardık. Okulumuz 5. ve 6. sınıfları arasında düzenlediğimiz ödüllü pi ezberleme yarışmasında pi sayısının düzensiz giden ondalık basamaklarını öğrendik.

Okulumuz çapında yapılan tüm Pi günü etkinlikleri için Matematik öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ramazan ayı derse giriş ve saatlerimiz görselde olduğu gibidir.

Pi günü dolayısıyla 10-C sınıfımızın pano hazırlığını ve biyoloji dersi hücre organelleri konusunda öğrencilerimizin kendi emekleri ile hazırladıkları organellerini sizlerle paylaşıyoruz.

Diriliş Neslinin Amentüsü kitabımızın tahlilini geçen dönemimizde yapmıştık lakin kitabın mana derinliği, üzerinde bir tahlil daha durmayı gerektiriyor diyerek yeni kitabımızın tahliline geçmeden okul kütüphanemizde müdürümüz Mehmet Yetgin'in katılımıyla Diriliş Neslinin Amentüsü'nün ikinci kez tahlili gerçekleştirdik. Verimli geçen tahlilimiz için okul müdürümüze, çocuklarımıza ikramda bulunan 6.sınıf velilerimize çok teşekkür ediyoruz. Tahlilimizin arkasından müdür beye kulüp rozetimizi hediye ettik.

4 Mart 2024 Pazartesi 'den İtibaren Geçerli Ders Programımız yayınlandı

1 HAZİRAN 2024 TE YAPILACAK ÖĞRENCİ KABUL SINAVI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU YAYINLANDI