5 TAŞ PROJEMİZ

May

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Burhan BAYRAK hocamızın önderliğinde Pınar KORUN hocamızın yürüttüğü 5TAŞ projemizin katılım sertifikalarıdır.

6A ,6B ve 7lerden oluşan karma grubumuzun sertifikalarıdır.

Öğretmen Akademisi Vakfı'nın öncülük ettiği 5 Taş Sosyal ve Siyasal Farkındalık programına ,Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Burhan BAYRAK  mentörlüğünde okulumuz olarak biz de katılmış bulunmaktayız.

116 farklı ülkede uygulanan bu uluslararası programın Türkiye ayağını Öğretmen Akademisi Vakfı sürdürmektedir.Milli Eğitim Bakanlığı ile olan protokol kapsamında bu program devlet okullarıya devam etmektedir.

Programın genel amacı, öğrencilerin sosyal ve finansal okuryazarlık konusunda bilgilenmelerini sağlayarak;

-Öğrencilerin kendilerini keşfetmelerini sağlamak,

-Sosyal ve finansal okuryazarlığı yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamak

-Kendi hak ve sorumluluklarınk farketmelerini sağlamak

-Tasarruf ve harcama bilinci kazandırmak

-Sosyal ve finansal girişimciler ortaya çıkarabilmektir.

6A,6B ve 7.sınıflardan 22 öğrencimizle bu projede ilk ayımızın görevlerini tamamladık.Öğrencilerimizle yaptığımız etkinlikleri sizlerle de paylaşmak isteriz.