DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Okulumuz, âşıklık geleneğinin günümüz temsilcilerinden, Erzâde KAPAN ve Erol COŞKUNOĞLU'nu ağırladı. Âşık edebiyatı geleneğinin divan, selamlama, güzelleme, taşlama, atışma, koçaklama, leb değmez gibi birçok örneğinin tanıtıldığı program, öğrenciler ve öğretmenlerce ilgiyle izlendi. Türlü deyişlerle öğrencilere tarihi, kültürel ve geleneksel pek çok unsurun anlatıldığı ve adeta bir halk edebiyatı şöleninin yaşandığı program için okul idaresine, vesile olan edebiyat öğretmenlerimize ve özellikle âşıklarımıza teşekkür ederiz.

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinin rehberliğinde çocukların okuma alışkanlığını arttırmak, kitaplara olan ilgi ve sevginin artmasını sağlamak amacıyla planladığımız bu etkinlikte roman kahramanları sınıfları gezerek kendilerini tanıttılar. Dönemlerine ve rollerine uygun kıyafetler giyerek okuldaki tüm ilgiyi üstlerinde topladılar. Toplam 16 karakteri canlandıran öğrencilerimiz de bu vesileyle hem canlandırdıkları roman kahramanlarını daha yakından tanımış oldular hem de keyifli bir etkinlik gerçekleştirdiler

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında 9. Ve 10. sınıflarla İki Dirhem Bir Çekirdek kitabından deyimlerin çıkış hikayelerini okuduk, deyimler üzerine konuştuk ve deyimler tabusunu oynayarak keyifli bir öğrenme gerçekleştirdik

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamındaki etkinliklerden “SAFAHAT’TAN SEÇME SÖZCÜKLER” pano çalışmamızı hazırladık.

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 87. sene-i devriyesinde, tüm öğretmen ve öğrencilerimiz ile Milli Şairimizi tanıtan bir videoyu izleyerek rahmet ve dua ile andık.

Söz varlığını zenginleştirme, dilimizin zenginliklerini tanıma, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşma, buna bağlı olarak dili iyi kullanma ve düşünce dünyasını geliştirmeyi amaçlayan “Dilimizin Zenginlikleri Projesi”kapsamında öğrencilerimiz, “Sözlük Özgürlüktür” panosunu hazırdı.

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında okulumuzda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması,kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesi amaçlanmıştır.