İSTANBUL / ÇEKMEKÖY - Çekmeköy Anadolu İmam Hatip Lisesi

Çekmeköy Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mehmet Akif Mah. Necip Fazıl Kısakürek Cad. No 8 Çekmeköy/İSTANBUL
Vizyon
İmam Hatiplilik şuurunu kazanmış bireyler yetiştirerek, İslam dininin ve milli kültürümüzün liderliğini yapmak.
Misyon
Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, bireysel hayatında edep ve ihsanı, toplum hayatında hizmet ve şefkati önceleyen Milli ve Manevi değerlere saygılı, kişilikli fertler yetiştirmek.
Başarılar
Gerek spor alanında, gerek şiir, gerek mesleki alanda vb. bir çok alanda başarılarımız bulunmaktadır. (Ayrıntılara Anasayfa-Başarılarımız bölümünden ulaşabilirsiniz.
Derslik :30<
Öğretim Şekli :Tekli Eğitim Sistemi
Saatler
09.00-16.05 (Derse giriş çıkış saatlerimiz ayrıntılı olarak Anasayfa-Dökümanlar-2016-2017 Yararlı Dosyalar bölümünde mevcuttur.)
Doğalgaz Kalorifer
ADSL (1 Mbit)
İNGİLİZCE, ARAPÇA
Pansiyon Bilgileri
Okulumuzda Pansiyon Hizmeti Bulunmamaktadır.
Ulaşım
Kadıköyden 14ŞB ve 14ÇK, Üsküdardan 9ÜD, 9Ş ve 11ÜS, Kartal´dan 132ÇK ve 131ÇK, Yenidoğandan minibüs, Ümraniye´den minibüs,Mecidiyeköyden 122M otobüsleri ile ulaşılabilir.
Okulumuzdan, bir çok noktaya öğrenci servis taşımacılığı yapılmaktadır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Çekmeköy İlçesi-Mehmet Akif Mahallesinde, Şile Otobanıyla, Şahinbey cad. arasında, Çekmeköy Kapalı Semt Pazarının hemen üstünde yer almaktadır. İlçe merkezinde yer alan okulumuz, etrafı tamamen çevrili, güvenli bir ortamda, geniş bir bahçeye sahiptir.
Okulumuz İlçe Merkezine (Şahinbey cad.) 10 dak. yürüme mesafesindedir.
Kontenjan Bilgileri
Okulumuz bölgemizin tercih edilen okullarından olması nedeniyle, genel olarak kontenjanlarımız doludur. Ancak zaman zaman, az sayıda kontenjanımız olmaktadır. Ayrıntılı ve güncel bilgiye https://e-okul.meb.gov.tr/OrtaOgretim/OKL/OOK06006.aspx adresinden ulaşabilirsiniz.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında okulumuza yeni kayıt olan 9.sınıf öğrencilerimizin taban puanı 317 olup, tavan puan 435 tir. 2016-2017 yılında okulumuza 3 şubeden oluşan 5.sınıf ortaokul bölümü açılmıştır.
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu
Bu bilgiye ayrıntılı olarak Anasayfa-Başarılarımız bölümünden ulaşabilirsiniz.
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Bu bilgiye ayrıntılı olarak Anasayfa-Başarılarımız bölümünden ulaşabilirsiniz.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda, futbol, basketbol, boks, masa tenisi, futsal, vb. birçok branşlarda bir çok kupa ve madalya elde edilmiştir.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuzda geleneksel olarak Bilim Fuarı düzenlenmektedir. Bu fuarda, öğrencilerimizin çalışmaları tanıtılmakta ve sergilenmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Diğer Hususlar
Okulumuz Spor Salonu, Tatbikat Mescidi, Yemekhanesinin projelendirme aşaması bitmiş ve yakın bir zamanda inşasına başlanılması düşünülmektedir.