Çekmeköy Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mehmet Akif Mah. Necip Fazıl Kısakürek Cad. No 6 Çekmeköy / İSTANBUL
Vizyon
İmam Hatiplilik şuurunu kazanmış bireyler yetiştirerek, İslam dininin ve milli kültürümüzün liderliğini yapmak.
Misyon
Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, bireysel hayatında edep ve ihsanı, toplum hayatında hizmet ve şefkati önceleyen Milli ve Manevi değerlere saygılı, kişilikli fertler yetiştirmek.
Başarılar
Gerek spor alanında, gerek şiir, gerek mesleki alanda vb. bir çok alanda başarılarımız bulunmaktadır. (Ayrıntılara Anasayfa-Başarılarımız bölümünden ulaşabilirsiniz.
Öğretim Şekli :Tekli Eğitim Sistemi
Saatler
08.50-16.00 (Derse giriş çıkış saatlerimiz ayrıntılı olarak Anasayfa-Dökümanlar-.... Yararlı Dosyalar bölümünde mevcuttur.)
Doğalgaz Kalorifer
İNGİLİZCE, ARAPÇA
Okulumuzda Pansiyon Hizmeti Bulunmamaktadır.
Ulaşım
Kadıköy´den 14CE, 14ŞB ve 14ÇK, Üsküdar´dan Metro, 9ÜD, 9Ş ve 11ÜS, Kartal´dan 132ÇK, Sultanbeyli-Samandıra-Sancaktepe´den 131, 131A, 131C, Yenidoğandan iett, minibüs, Ümraniye´den Metro-minibüs, İett, Mecidiyeköyden 122M otobüsleri ile ulaşılabilir. (Madenler ve Necip Fazıl iett durağına gelen bütün toplu taşıma araçlarından sonra 13-15 dakika yürüme mesafesi ile ulaşılabilir)
Okulumuzdan, bir çok noktaya öğrenci servis taşımacılığı yapılmaktadır.
Yerleşim Yeri
Mehmet Akif Mah. Necip Fazıl Kısakürek Cad. No: 6 Çekmeköy/İSTANBUL Okulumuz Çekmeköy İlçesi-Mehmet Akif Mahallesinde, Şile Otobanıyla, Şahinbey cad. arasında, Eski Ulus Pazarı-(Çekpa) Çekmeköy Kapalı Semt Pazarının hemen üstünde yer almaktadır. İlçe merkezinde yer alan okulumuz, etrafı tamamen çevrili, güvenli bir ortamda, geniş bir bahçeye sahiptir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz İlçe Merkezine (Şahinbey cad.) 10 dakika, Çekmeköy Metro Durağı ile Necip Fazıl Metro Durağına (Metro Garden) 1 km mesafede, yaklaşık13-15 dakika yürüme mesafesindedir.
Kontenjan Bilgileri
Okulumuz bölgemizin tercih edilen okullarından olması nedeniyle, genel olarak kontenjanlarımız doludur. Ancak zaman zaman, az sayıda kontenjanımız olmaktadır. Ayrıntılı ve güncel bilgiye https://e-okul.meb.gov.tr/OrtaOgretim/OKL/OOK06006.aspx adresinden ulaşabilirsiniz.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında okulumuza yeni kayıt olan 9.sınıf öğrencilerimizin taban puanı 293 olup, tavan puan 424 tür.
Bu bilgiye ayrıntılı olarak Anasayfa-Başarılarımız bölümünden ulaşabilirsiniz.
Bu bilgiye ayrıntılı olarak Anasayfa-Başarılarımız bölümünden ulaşabilirsiniz.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz kapalı spor salonunda futbol, futsal, basketbol, boks, masa tenisi, , okçuluk vb. pek çok branşta bir çok kupa ve madalya elde edilmiştir.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuzda geleneksel olarak Bilim Fuarı ve Robotik ve Kodlama kursu düzenlenmektedir. Teknoloji Takımımız ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmaktadır.
Proje Çalışmaları
E-Twinning, MUSAB Projesi, TÜBİTAK, MEB Robot, Edebiyat Günleri, Kariyer Günleri, Düşünce ve Felsefe Günleri vb. güncel durum için web sitemizdeki Projelerimiz bölümünden ulaşabilirsiniz.