T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÇEKMEKÖY - Çekmeköy Anadolu İmam Hatip Lisesi

İnternette Ne Kadar Güvendeyiz?

Görünen yüzüyle internette bugün İletişim, bilgiye ulaşma, eğlence, bankacılık, alışveriş ve diğer pek çok şeyi yapabiliyoruz. Peki, internette başka neler var? Suçlar, suçlular, dolandırıcılar, istismarcılar, siber zorbalar, tacizciler, teşhirler... Teknoloji hızla gelişirken, sanal alemin görünmeyen, bu karanlık yüzünde olanlar da artarak devam ediyor.

Herhalde hepimiz kabul ederiz bu sözü: "Bir insanın, bir insana verebileceği en güzel şey güvendir." İnternet ortamında güven aramak, çölde su aramaya benzer çoğunlukla. İnternetin insanlığa sunduğu kolaylıkları ve fırsatları inkâr etmiyoruz ve fakat internetin bize getirdikleri ile bizden alıp götürdükleri arasında bir hesap yapıldığında, toplumsal olarak "İnternet Güvenliği", "İnternetin Bilinçli Kullanımı", "İnternetin Etik Kullanımı", "İnternet Hak-Hukuk ve Sorumlulukları" konusunun ne kadar önemli olduğunu daha net idrak edebiliriz.

Öğretmenlerimizle bu konu hakkında görüşmek üzere online olarak bir eğitim ortamında bir araya geldik. 

İnternet Güvenli mi,

İnternet Neden Güvenli Bir Yer Olmak Zorunda,

Bilinç, İnternet Güvenliğinin Neresinde Kalır,

"Bilinçli İnternet Kullanımı" Nedir?  konu başlıklarıüzerinde bilgilerini aktaran Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Gamze Çaylan'ın vurguladığı nokta "İnternete Özgürlük" kavramından ziyade "İnternette Saygı" kavramına öncelik vermemiz gerektiği oldu.

 

25-11-202125-11-202125-11-202125-11-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.11.2021 - Güncelleme: 25.11.2021 15:31 - Görüntülenme: 163
  Beğen | 0  kişi beğendi