Eyl

Disiplinlerarası bir yaklaşımı benimseyen Harezmi projesi ile yeni bir yıla başlıyoruz. Yenilikçi bir eğitim anlayışına sahip okulumuz projelerine bu yıl bir yenisini daha ekledi. Bilişim Teknolojileri,Matematik, Fizik,İngilizce ve Coğrafya branşlarından öğretmenlerimizin oluşturduğu Harezmi grubu eğitimlerini tamamladı.Bir yıllık süreçte gönüllü öğrencilerimizin katılımıyla oluşturacağımız Çekmeköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Harezmi grubu ile yapacağımız etkinlikler ve ortaya çıkaracağımız ürünler için  şimdiden çok heyecanlıyız. Üretken ve verimli bir yıl olması dileğiyle...

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün "40 Şair, 40 Şiir" etkinliği kapsamında Okulumuzda şiir dinletisi düzenlendi. Öğrencilerimiz programda edebiyatımızda usta ve sevilen şairlerimize ait şiirler ile bu şiirlerin aralarında ilahiler okudular. Programımız görevli öğrencilerin Fetih Marşı'nı birlikte seslendirmeleri ile sona erdi. Öğrencilerimiz şiirle musikiyi harmanlayıp hem kulaklara hem gönüllere hitap ettiler.

Programın planlanması  ve uygulanmasında emeği geçen Edebiyat Zümresine ve şiirleri şairane bir üslupla dinleyicilere sunan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Edebiyat Günleri kapsamında okulumuzun giriş koridorunu "Edebiyat Sokağı" olarak hazırladık. Sokağımızın girişinde hazırlamış olduğumuz halk şairleri ve bu şairlere ait şiir örneklerinin yer aldığı bir pano ile Mevlana Haftası dolayısıyla Mevlana'ya ait sözlerin, şiirlerin ve görsellerin yer aldığı bir pano yer almaktadır. Sokağımızın tavanına yapraklar ve Türk edebiyatının birçok şairine ait şiir dizeleri astık. Ayrıca sokağımızın bir köşesine şairlerimize ait sözlerin ve şiir bölümlerinin yer aldığı tablolar yerleştirdik. Sokağımızın sonundaki büyük panoyu ise Mevlana Haftası dolayısıyla Mevlana'ya ait söz-şiir-görsellerle donattık.

Edebiyat Sokağı'nın hazırlanmasında emeği geçen öğrencilerimiz ile Edebiyat Öğretmenimiz Nuray ÖZDEMİR'e teşekkür ediyoruz.

Okulumuzda gelenek haline gelen Edebiyat Günlerinin ilk etkinliğinde yazar,şair Ali Ural'ı  ağırladık. 9,10 ve 11. Sınıf kitap okuma gruplarının dinleyici olarak katıldığı etkinlik çok keyifli bir sohbet havasında geçti. ' Edebiyat hayattır.' teması etrafında şekillenen sohbete öğrencilerimiz sorularıyla katıldı. Ali Ural'a , etkinliklerde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Okulumuzda bir gelenek haline gelen  Edebiyat  Günleri  etkinlikleri kapsamında  Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün önerdiği "40 Şair 40 Şiir" etkinliği çerçevesinde düzenlenen Şiir Okuma Yarışmasına öğrencilerimiz büyük ilgi gösterdi.  Tüm kademelerden yoğun katılımın olduğu ezbere şiir okuma yarışmasında birbirinden değerli ve güzel şiirler seslendiren öğrencilerimizi  okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimizden oluşan jüri değerlendirdi. Yarışmayı düzenleyen Türk Dili ve Edebiyatı zümresine ve katılan öğrencilerimize teşekkür ediyor, dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

1.Ebubekir DOĞAN  11-A

2.Fatih ŞAHİN  12-D