Tıp bayramı kapsamında okulumuzun karşısında bulunan aile sağlığı merkezini ziyaret edip, sağlık çalışanlarına çiçek hediye ettik. Kendilerine buradan da bir kez daha özverili çalışmaları için teşekkür ettiğimizi dile getirmek isteriz.

Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, Milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşının kabul edildiği tarih olan 12 Mart günü; 04.05.2007 tarih ve 5649 sayılı Kanunla " İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy' u Anma Günü" olarak kabul edilmiştir.

12 Mart İstiklal Marşı'nın "Milli Marş" olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümü okulumuzda da düzenlenen bir törenle kutlandı.Töreni okulumuz Türkçe öğretmenleri organize etti. Özverili bir çalışma ile öğrencilerimizin hazırladığı bu güzel program için başta Türkçe Öğretmenlerimize ardından da programda yer alan bütün öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

14 Mart Pi gününde öğrencilerimizle birlikte sınıflarımızda pi sayısı hakkında ilginç bilgiler içeren afiş çalışmaları yaparak okul genelinde pi sayısını birlikte tanıdık. Pi sembolü ile tabak boyama, pi gökdelenleri çizimi, pi resfebe, pi ile tişört tasarlama ve boyama gibi etkinliklerle pi sayısının sanata bakan yönünün farkına vardık. Okulumuz 5. ve 6. sınıfları arasında düzenlediğimiz ödüllü pi ezberleme yarışmasında pi sayısının düzensiz giden ondalık basamaklarını öğrendik.

Okulumuz çapında yapılan tüm Pi günü etkinlikleri için Matematik öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Pi günü dolayısıyla 10-C sınıfımızın pano hazırlığını ve biyoloji dersi hücre organelleri konusunda öğrencilerimizin kendi emekleri ile hazırladıkları organellerini sizlerle paylaşıyoruz.

Diriliş Neslinin Amentüsü kitabımızın tahlilini geçen dönemimizde yapmıştık lakin kitabın mana derinliği, üzerinde bir tahlil daha durmayı gerektiriyor diyerek yeni kitabımızın tahliline geçmeden okul kütüphanemizde müdürümüz Mehmet Yetgin'in katılımıyla Diriliş Neslinin Amentüsü'nün ikinci kez tahlili gerçekleştirdik. Verimli geçen tahlilimiz için okul müdürümüze, çocuklarımıza ikramda bulunan 6.sınıf velilerimize çok teşekkür ediyoruz. Tahlilimizin arkasından müdür beye kulüp rozetimizi hediye ettik.

4 Mart 2024 Pazartesi 'den İtibaren Geçerli Ders Programımız yayınlandı

Rehberlik servimizin Milli Savunma Üniversitesi sınavına yönelik bilgilendirme afişleri ve içerikleri panolara asıldı. Rehber öğretmenlerimiz tarafından bilgilendirilen öğrencilerimiz bütün soru işaretlerine cevap buldu.

Okulumuz İngilizce öğretmenlerinin organize ettiği heceleme yarışmöası 5. sınıflar arasında gerçekleşti. Keyif dolu anların yaşandığı yarışma kıyasıya bir mücadele ile devam etti.

HEDEF YKS Üniversite Hazırlık Programının Tanıtımı rehber öğretmenimiz Ayşe Yavuzaslan Gök tarafında gerçekleştirildi.Program ile ilgili tüm detayları öğrencilere aktaran öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Eğitimci yazar Faruk Öndağ ile 12.sınıflarımıza yönelik olarak etkili ders çalışma yöntemleri ve etkili motivasyon konularında seminer düzenledi.Rehberlik servisimizin organizasyonu ile gerçekleşen bu seminerin sınava hazırlık sürecinde olan öğrencilerimiz için faydası büyük oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Rehberlik servisimizin işbirliği ile İbn Haldun üniversitesine gezi düzenledik. 12.sınıflarımıza yönelik düzenlene bu gezide öğrencierimiz üniversite hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı buldular, akıllarındaki tüm sorulara yanıt buldular. Organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.

Okulumuz rehberlik servisi ve sınıf rehber öğretmenlerince velilerimize yönelik sınav analizleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İkinci dönem birinci sınavlarımzın yaklaştığı şu süreçte konu tekrarlarımızı eğlenceli bir biçimde yapıyoruz. Kohoot uygulaması ile öğrencilerimiz hem keyifli bir biçimde mücadele ediyor hem de konu tekrarlarını yapıp eksik kısımları pekiştiriyorlar.

Ortaokul öğrencilerimize yönelik olarak ilk yardım eğitimi gerçekleştirildi. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen bu verimli eğitim için teşekkür ediyoruz.

Teknofest Adana için hazırlıklarımız başladı. Ekibimizi oluşturduk ve başvurumuzu gerçekleştirdik. Robolig kategorisinde yarışacağımız yarışmanın aşamalarını konuşmak için Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Gamze ÇAPAR teknoloji atölyesinde ekibi ile biraraya geldi. Öğrencilerimize bu süreçte başarılar dileriz.