Ock

10.sınıflarımız ile Coğrafya dersinde Türkiye'nin dağları konusunda performans çalışmaları gerçekleştirdiler.

Ock

Anka Kitap Kulübümüz bünyesinde tahlilini yapacağımız ilk kitabımız Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil'den Gençlerle Başbaşa. Öğrencilerimize, ilk tahlilimizden önce kulüp hocalarımız tarafından genel bilgilendirme yapıldı, öğrencilerimizin soruları cevaplandı ve ilk kitabımız kulübümüz tarafından katılan bütün öğrencilerimize hediye edildi.

Bu Cuma Sabah namazımızı öğrencilerimiz,velilerimiz ve öğretmenlerimiz ile birlikte kıldık. Namaz sonrasında çorba ikramında bulunduk. Kılınan tüm namazlarımız,edilen bütün dualarımız kabul olsun inşallah.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılıİstanbul Okul SporlarıGenç Erkekler Futsal İl Birinciliği

1. Tur
  2. Müsabaka Sonucu

Çekmeköy Anadolu İmam Hatip Lisesi : 7Özel Kurtköy Uğur Anadolu Lisesi : 4Takımımız Bu Sonuçla İstanbul Kadıköy Lisesi İle 1. Tur Eleme Grubu Çeyrek Finali Oynamaya Hak Kazanmıştır.

Öğrencilerimizi Tebrik Eder ve İstanbul Kadıköy Lisesi İle Oynayacağı Müsabakada Takımımıza Başarılar Dileriz.

17 Aralık Pazar günü 1.dönem genel kurul toplantımızı gerçekleştirdik. Ortaokul ve Lise velilerimiz Müdür beyin konuşmasının ardından sınıflara geçerek öğretmenlerimiz ile görüşmeler yaptılar. Toplantılarımızın öğrencilerimiz adına faydalı olmasını temenni ediyor, katılan tüm velilerimize teşekkür ediyoruz.

Ortaokul öğrencilerimiz ile Cami imamı Erkan hocanın sohbet etti ve öğrencilerimizin namaz ve abdest uygulaması üzerine bilinçlendirildiler.

Okulumuzun 12.sınıfları ile tarihe şahitlik etmek için Çanakkale gezisindeyiz. Rehberimiz eşliğinde her yeri tarih kokan bu şehri gezmek bizleri o onlara götürdü. Verilen kurtuluş mücadelesine şahitlik etmiş olduk.

7/C sınıfı velilerimizle hem toplantı hem kahvaltı organizasyonu gerçekleştirildi. Öğrencilerimizin de katıldığı programda eğitimde veli, öğretmen ve öğrenci üçlüsünün önemine dikkat çekildi.Organizasyonu gerçekleştiren sınıf öğretmenimiz Huri Aytepe'ye teşekkür ediyoruz.

Çekmeköy Belediyesi ekipleri tarafından okulumuz Ali Ömer Camii temziliği gerçekleştirildi. Emek veren herkese teşekkür ediyoruz. 1

1. sınıflarımız ders öğretmenimiz Huri Aytepe ile İngilizce "Culture" dersi sonrasında farklı ülkelerdeki farklı festivalleri, onların geleneksel kıyafetlerini, müzik aletlerini, yemeklerini araştırıp "Different Countries, different Traditions" (Farklı ülkeler, farklı gelenekler) panosunu oluşturdular.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Çekmeköy Okul Sporları Geleneksel Çocuk Oyunları Genç Erkek Kaleli Yakan Top Müsabaka Sonuçları

1. Müsabaka

Çekmeköy Anadolu İmam Hatip Lisesi : 2TEV Ezel Gülen Kıray MTAL : 0

1. Müsabaka

Çekmeköy Anadolu İmam Hatip Lisesi : 2Özel Derya Öncü Anadolu Lisesi : 0Takımımız Bu Sonuçlarla Çekmeköy İlçe Şampiyonu Olup Okulumuzu İstanbul Bölge Müsabakalarında Temsil Etmeye Hak Kazanmıştır. Öğrencilerimizi Tebrik Eder İstanbul Bölge Müsabakalarında Başarılar Dileriz.

6C sınıf öğretmeni Mine Aydanoğlu'nun organizasyonu ile okulumuzda velileri ile kahvaltı gerçekleştirdi. Hem kahvaltı hem toplantı yapıp, keyifli vakit geçirilen toplantımızda güzel anılar biriktirildi.

Cuma günleri velilerimiz ve hayırseverlerin desteği ile öğrencilerimize ikramlarda bulunmaya devam ediyoruz.Böyle güzel bir hayıra vesile olan herkesin hayırları kabul olsun.

Yemek yapmak eleştirel düşünmeyi, işbirliğini ve yaratıcılığı öğretir. Aynı zamanda arkadaşlar arasındaki ilişkileri güçlendirir ve beraber uyum içerisinde çalışmalarını sağlar. Öğrencilerle yemek pişirmek, öğrencileri uygulamalı öğrenme yoluyla eğitir ve güçlendirir. Yemek yapmak bir yaşam becerisidir ve matematik, fen bilimleri, dil, sosyal duygusal gelişimi, fiziksel gelişimi (ince motor becerileri) ve bilişsel gelişimi destekler. Biz de 8/A öğrencilerimizle hem eğlenmek hem de 3.ünite(In the kitchen) kelimelerimizi pekiştirmek için beraber yemek yaptık.  Cooking teaches critical thinking, collaboration and creativity. It also strengthens relationships between friends and enables them to work together in harmony. Cooking with students educates and empowers students through hands-on learning. Cooking is a life skill and supports math, science, language, social emotional development, physical development (fine motor skills), and cognitive development. We cooked together with our 8/A students both to have fun and to reinforce our 3rd unit (In the kitchen) words.

Mimar Sinan İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerini okulumuzda ağırladık. Öğrencilerimizden Abdussamet Yıldırım ve Ahmet Faruk Erdem, okulumuzun eğitim olanakları, faaliyetleri ve imkanları hakkında bilgiler verdiler ve okulumuzun birimlerini gezdirdiler. Misafirlerimizi gelecek yıl okulumuzda görmekten mutluluk duyacağız. Ayaklarınıza sağlık...