Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çeşitli oyunlar ile kutladık. Törenimizin ardından gerçekleşen yarışmalarımızda sınıflarını temsil eden öğrencilerimiz çok eğlendi.Bütün çocuklarımızın bayramı kutlu olsun.

Nis

6-A dan duyarlı bir grup öğrencimiz, kardeş sınıfımız 5-C den dedesini kaydeden öğrencimiz Mehmet Bera'ya tâziye ziyaretinde bulunarak musafaha edip dedesi ve bütün ölmüşlerimiz için dua ettiler

Nis

Önder'in düzenlemiş olduğu Peygamberim Önderim 40 Hadis Ezberleme Yarışması'na katılan öğrencilerimiz için okul elemesi yapıldı. Okul birincisi olarak okulumuzu ilde temsil edecek olan öğrencimiz Bilal Abuoun 'u , 2. olan öğrencimiz Ali Osman 'ı ve 3. olan öğrencimiz Ömer Asaf 'ı tebrik ediyoruz. Rabbim iki cihanda da Peygamberimiz'in yolundan, sünnetinden ayırmasın O'nun şefaatine nâil eylesin çocuklarımızı.

Nis

Çedes projesi kapsamında Dinim İslam kitabını okuyarak yarışmaya katılan öğrencilerimiz okul elemesi için sınava girdiler. Yarışmaya katılan bütün öğrencilerimizi gayretlerinden dolayı tebrik ediyoruz.

Kaybedeni olmayan bu yarışmada öğrendikleri okudukları her bilgi onlar için çok önemli bir kazanım olan yarışmanın sınav sonucunda en yüksek puanı alarak okul birincimiz olan 7-C sınıfı öğrencisi Mahmut Bilal'e muvaffakiyetler diliyoruz. Öğrencimiz, ilçe ve ilde okulumuzu temsil edecek.

Nis

D Grubu1.Müsabaka SonucuÇekmeköy Anadolu İmam Hatip Lisesi : 3Hüseyin Avni Sipahi Ortaokulu : 1Takımımızı Almış Oldukları Galibiyetten Dolayı Tebrik Eder ve 24.04.2024 Çarşamba Günü Sultançiftliği Ortaokulu İle Oynayacağı Müsabakada Takımımıza Başarılar Dileriz.

Nis

Bu ayki etkinlik temamız Türk edebiyatının ilk mesnevisi olan Kutadgu Bilig eseriydi. Öğrencilerimiz ile birlikte eserde geçen semboller ve özlü sözleri içeren bir pano hatırladık.

1 HAZİRAN 2024 TE YAPILACAK ÖĞRENCİ KABUL SINAVI BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU YAYINLANDI

Bugün Okulumuzdaki basketbol maçına Gençlik ve Spor Bakanlığı bakan yardımcımız. kaymakamımız, ilçe milli eğitim müdürümüz ve öğrencilerimiz bulundular. Keyifli ve güzel bir maçtı.

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamasındaki etkinliklerde bu ay, İslam kültürü etkisinde yazılmış ilk eserimiz olan “Kutadgu Bilig” var. Öğrencilerimiz eserimizi tanıtan bir video izledi, ardından Kutadgu Bilig’den öğüt niteliğindeki seçme beyitleri önce Karahanlı Türkçesi ile sonra da Türkiye Türkçesi ile okudu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kurumsal İletişim Takım Yöneticisi Atiye Hanım tarafından öğrencilerimize yönelik üniversitede öğrenci olmak, hedef belirlemenin ilerleme ve motivasyona katkısı konularında seminer gerçekleştirildi. Ayrıca makine mühendisliği ve Endüstri mühendisliği bölümlerinden üniversite öğrencilerinin katılımıyla bölümler hakkında bilgilendirme yapıldı. Öğrencilerimizin faydalandığı bir program gerçekleştirmiş olmayı umuyor, İstanbul Bilgi Üniversitesi çalışan ve öğrencilerine de teşekkür ediyoruz.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıldönümünde tarihte eşi benzeri görülmemiş bir destana imza atan ve ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Hepsine selam olsun. Ruhları şad mekanları cennet olsun.

Programda emeği geçen Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerimize ve görevli öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Anka Kitap Kulübü olarak bu ay okuduğumuz kitabımız "Sönmeyen Yıldızlar" ın tahlilini değerli yazarımız Ahmet Efe'yle gerçekleştirdik. Ashabı Kiram 'ın hayatlarından bizi etkileyen örnekler üzerinde konuşarak yazarımıza dair merak ettiklerimizi de kendisine sorduk. Tahlilimizin sonunda kitaplarımızı imzalamadan evvel yazarımıza Anka Kitap Kulübü Diriliş Eri rozetimizi hediye ettik. Ayrıca yazarımız kendi şiirlerinden de bir ziyafet sundu bizlere. Kıymetli vakitlerini ayırarak tahlilimizi teşrif eden usta yazar Ahmet Efe hocamıza teşekkür ediyoruz.

Anka Kitap Kulübü olarak Sönmeyen Yıldızlar kitabının değerli yazarı Ahmet Efe ile öğrencilerimizi buluşturuyoruz.